lauantai 8. helmikuuta 2014

RuisSämpylää miehelleni

Mies tykkää pehmeestä sämpylästä ja kukapa ei! Leivän puputus on yleistä ja tämän takia halusin tehdä siitä parempaa; ilman lisäaineita, ilman säilöntä aineita eli omatekemää leipää. Sämpylöiden ei tarvitse olla pelkkää vehnää ja höttöä että tuntuu sämpylältä. Kokeilen erilaisia reseptejä ja tässä ensimmäinen ruis-sämpylä ohje ja tuloksena ihanan tuoksuisia, kuohkeita ja nam nameja!

RUIS-SÄMPYLÄT: (Tämä reseptin bongasin Siskokullat-blogista)

5dl vettä
1 ps kuivahiivaa
1/2 dl rypsiöljyä
2 tl suolaa
3 rkl siirappia
4dl ruisjauhoja
1dl ruishiutaleita
n. 4 dl  vehnäjauhoja

+ meillä tykätään sattumista niin lisäsin lisäksi auringonkukan siemeniä n. 1 dl ja ripottelin myös päälle

1. Kuumenna neste hiivalla sopivan lämpöiseksi ja lisää nesteen joukkoon öljy, suola ja siirappi.
2. Sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin ja lisää nesteeseen.
3. Lisää ruishiutaleet ja lopuksi vehnäjauhot vähitellen. Taikina jää hiukan löysäksi, mutta irtoaa kuitenkin jo kulhon reunoilta. Anna kohota lämpimässä paikassa.
4. Jaa kohonnut taikina  12-16 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. (RIIPPUU KUINKA ISOJA HALUAT, ITSE TEIN 12 JA OLI SOPIVAT !)
5. Kohota hetki liinan alla. 
6. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia koosta riippuen.

TÄLTÄ NÄMÄ SITTEN NÄYTTIVÄT JUURI UUNISTA TULLEINA! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti