maanantai 24. helmikuuta 2014

Kalkkunajauhelihapihvit

Kehokuurin ansiosta olen tutustuttanut itseni uudelleen kalkkunajauhelihaan ja muistan kuinka lapsuudenystäväni kotona oli usein tehty jauhelihakastike kalkkunajauhelihasta ja rakastin sitä ! Nyt kun on suolattomalla ja sokerittomalla kuurilla niin kyllä ruoan maustaminen on tullut selkeämmäksi ja meillä tulevaisuudessakin toivottavasti vähemmän käytetään suolaa!
Kalkkunajauheliha on vähärasvaista ja omalla neutraalilla maullaan mielestäni ihanaa :) Minulle tämä menee pelkkänä jauhelihanakin mutta miehelle se ei uppoa, joten päätin kokeilla jotain unhoon jäänyttä -> pihvejä.  Mikä sen helpompaa ja parempaa!

Kalkkunajauhelihapihvit 
Valmis tuotos :)
2pkt kalkkunjauhelihaa
1 muna
paprika jauhetta
mustapippuri reilusti
valkosipulijauhetta
sipulijauhetta
currya
tuoretta basilikaa pilkottuna
tuoretta tilliä pilkottuna
(voi lisätä suolaa halutessasi)

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee siitä mössö massa. Sitten pannu kuumenemaan (voi tehdä uunissakin) ja oliiviöljyssä itse paistoin. Muutaman kerran molemmat puolet niin että ovat rusehtavan rapsakan näköiset. Voit tarkistaa kypsyyden halkaisemalla pihvin kahtia. Aika nopeasti oppii katsomaan pelkän pintavärin perusteella onko kypsä, nämä kypsyvät nopeasti.
Näiden maustamisessa saa käyttää mielikuvitusta ja taiteellisuuttaan! Bon Apetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti