torstai 13. helmikuuta 2014

Proteiini ystäväpiirakka

Halusin tehdä jotain työkolleegoilleni ystävänpäiväksi ja koska tiedän että huomenna ystävänpäivänä en ehitisi niin tein sen päivää aikaisemmin mutta tänään kun ystävänpäivä etkotkin liikuntaklubillamme on niin sehän sopii kuin nenä päähän.

Halusin tehdä jotain makeaa, hyvää mutta kuitenkin sellaista mitä nuo meidän bodaritkin voisivat ehkä maistaa eivätkä kirkuisi sokerin ja rasvan määrästä. Seikkailin netistä ja löysin marjapiirakan ohjeen ja lähdin itse vähän muokkaamaan sitä, tuloksena:

Kun instasta en kopioitua saa niin kuvasta kuva onnistuu!
Proteiinipiirakka,
Terveellinen ja maukas marjapiirakka:
3,5dl proteiinijauhetta (itse käytin Whey-80 vanilijaa kun sattui olemaan)
1 rl juoksevaa hunajaa (tajusin että ei olisi välttämättä tarvinnut tätä kun käytin skyriä)
1prk skyr vanilija rahkaa /tai norm. rahka
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
1dl vissyä
PALJON MARJOJA <3 (ja laitoin saksanpähkinöitäkin murusina päälle)

Sekoitetaan kaikki ainekset sekaisin, paitsi marjat. Kaadetaan pohja piirakkavuokaan (itse pistin 1tl rypsiöljyä vuokaan,ettei vaan tartu kiinni, tarttu silti eli ei öljy oo tarpeellinen ?) sitten uuniin esipaistoon n. 4min 175astetta.
Piirakkapohja pois uunista, marjat päälle ja takaisin uuniin n. 15 min. Kun on sen näköinen että vähän rusehtaa päältä niin pois uunista ja jäähdytys kunnolla :)
Työkaverit saa kertoa miltä maistuu kun itse ei saa maistaa mutta sitten jos pohja on jähmeää/löysää niin ens kerralla 1 munan lisää tai voisi kokeilla normi rahkalla.
Vaihtoehtoisesti voit jättää rahkan pois ja korvata hunajan 1-1,5dl steviajauheella/muulla makeutusjauheella. Silloin paistoaika on esipaiston jälkeen n.10min.

Kertokaa miten uppos teille ja teidän ystäville!
Hyvää ystävänpäivää ja nauttikaa elämästä! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti