keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Joulu on ovella

Joulu tulee ja itse olen valmistautunut siihen laittamalla muutamat jouluvalot esille ja tontut haettu kaupanhyllyltä ikkunalaudalle. Tuntuu että ensimmäistä kertaa omassa kodissa on edes vähän Joulun tuntua. Yleensä se on ollut sitä että odotan joulua jotta pääsee vanhempien kotiin missä on valmis joulu, joulunhenki, koristelut ja aaton molemmin puolin ja läpikin se jouluruoka ja mikä tärkein; lämmin olo ja perhe.

Aloitin joulukorttien tekemisen jo hyvissä ajoin (mielestäni), ja silti tuli lopussa vähän kiire niitä väsäillä kun siihen punaiseen kuoreen halusin kaikki tunkea. Olen erittäin joulu ihminen ja nyt olen muutamalla facebook ystävälläni monena vuonna, tänä vuonnakin nähnyt päivityksen kuinka he jättävät joulukortit lähettämättä ja pistävät sen rahan hyväntekeväisyyteen.

Itselleni tulee mieleen ensimmäisenä että ihana idea ja varmasti toimiva kun ei jaksa ruveta kortteja kaikille suvun kaimoille ja kissoille kirjottelemaan. Tämä on upea idea ja olen hyväntekeväisyyden ja lahjoituksien puolesta puhuja mutta en malta olla miettimättä muutamaa asiaa;

1. Ensinnäkin kuinka ihanaa on vain saada joulukortti (kortteja) tai postia ylipäänsä joltain läheiseltä, enkä puhu laskun lähettäjistä. Minä en ainakaan saa postikortteja kuin max. 2 joulukorttien lisäksi vuoden aikana. (nykyisessä some maailmassa kun elellään ja viestit kulkee facen kautta enimmäkseen)
2. Voisinko näin joulun alla (ja muutenkin) säästää jostain tai jättää jotain mässyä, karkkia, sipsiä, yms. turhuuksia ostamatta ja lahjoittaa nämä rahat hyväntekeväisyyteen tai käyttää parempaan tarkoitukseen, esim auttamiseen. Mistä kaikesta sitä keksiikään säästettävää tässä yltiötavaramäärä -yhteisössä.

Itsekin usein syyllistyn turhaan tuhlaamiseen, tarkoittanen sellaista mikä ei välttämättä olisi tarpeellista ja ilmankin voisi elää. Raha on tärkeä osa elämää mutta mitä sillä tekee jos perustarpeet on kunnossa; ruokaa, koti, läheisiä. Esim. uusi kännykkä joka toinen tai jopa joka vuosi sen takia että kyllästyy nykyiseen, on vain tarpeetonta, mitä jos kaikki laittaisivat sen n. 200-500 e vuodessa parempaan käyttöön tai jättäisivät ostamatta ne 15 leikkikalua/junaa/barbia per jokainen lapsi jouluna ja ostaisivatkin vain 1-2, eikö lapsikin arvostaisi sitä enemmän?

Pää pointtini tässä oli ja on että rakastakaa lähimmäisiänne, niitäkin ketä ette tunne, tehkää hyviä tekoja ja auttakaa tienposkessa istuvaa yksinäistä juoppoa yhtä paljon kuin mummoa ostoskassien kanssa. Kaikki ovat yhtä tärkeitä erilaisten taustojen kanssa.
Miettkäämme sitä.. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti