maanantai 21. lokakuuta 2013

Kuka olen ?

Syviin elämän syövereihin kun katsoo rehellisesti niin mitä sieltä löytää?
Itselläni on pyörinyt parina viime viikkona päässäni kysymys että kuka ihminen on? Tarkoitan että kuka minä olen? Mitkä asiat määrittävät minun itseni olemassa olon ja oman persoonan?
Usein itse olen positiivinen ja iloinen, joskus jopa ärsyttävän iloinen ja saan välillä "ihmettelyjä" kuinka jaksan aina olla hymy huulilla?

Jos joutuisin työttömäksi tai murtaisin jalkani tai halvaantuisin ja minulta evättäisiin minulle rakas tanssi, liikunta ja jumpat niin miten minun kävisi? Näitä yleensä alkaa miettiimään silloin kun on kipeä eikä vain ole muuta tekemistä. Ei mielestäni huono asia ollenkaan koska onhan sitä hyvä tuntea itsensä, eikös vain?
Jos joku kysyy meiltä että kuka olet, niin luultavasti vastaat nimesi, ikäsi, perheesi ja mitä harrastat ja mitä mieltymyksiä on .. tai ainakin se olisi helpoin vastaus...

Omasta mielestäni kysymys on moni vaiheinen ja kaikessa monimutkikkaisuudessaan erittäin yksinkertainen. Mitä teet, mistä nautit, millä tavalla tuot sen esille.. nämä kaikki ovat peilikuvia siitä mitä sisimmässään on ja ehkä sieltä syvältä sitten kumpuaa ne omien vanhempien antamat pohjat, kulttuurilliset asiat yms. 
Mutta entäs jos se mistä eniten nautit, vietäisiin sinulta ? Niinkuin minulta tanssi, liikunta ja laulu.
On ehkä jopa brutaalia miettiä että mitä jos näin tapahtuisi mutta minua kiehtoo se ajatus että sokeat ihmiset jotka ovat joskus nähneet, pyörätuolissa istuvat jotka ovat joskus juosseet, mykät jotka ovat joskus puhuneet ovat päässeet tämän ns. ongelman yli ja silti nauttivat elämästä. 
Uskon että joka viikko "oma minä-kuva" muokkautuu jollain tavalla ja jos yksi tärkeimmistä asioista vietäisiin sinulta, niin ethän sinä kuitenkaa lakkaisi olemasta. Olisit vain ehkä hetken hukassa kunnes löytäisit jotain muuta mistä nautit.

Itselleni se kuka olen ja millaista kuvaa annan muille ja mitä haluan omalla olemuksellani välittää merkkaa sitä että tiedän oman elämäni tarkoituksen ja päämäärän. Mitä tahansa tapahtuukaan, jos jalkani vietäisiin niin kyllä se sapettaisi ja pahasti mutta sen nielisin koska tietäisin, että jokin tarkoitus silläkin olisi, vaikken tiedä sitä heti niin se voi tulla tietooni huomenna, vuoden päästä tai kymmenien vuosien päästä. Voisin silti kuunnella musiikkia ja sydämeni saisi tanssia ja voinhan aina itseäni jotenkin ilmaista. Ehkä se kaikki on omasta asenteesta kiinni ja nimenomaan positiivisesta asenteesta. 
Positiiviset ihmiset ruokkivat positiivisuutta ja negatiiviset ihmiset tekevät taas toisin. Eivät varmastikkaan siksi että haluavat tartuttaa toisiin negatiivisuutta mutta olemme erilaisia. Silti on meidän oma valintamme mihin elämässämme haluamme keskittyä. Minä valitsen olla iloinen koska olen. Nään elämässäni paljon hyviä asioita ja uskon että Jumalan avulla ja Häneen luottaen sekä turvaten ne jatkuvat, vaikka eivät aina  helpoimmalla tavalla mutta siinä ne ovat ja pysyvät.
Ihmiset ovat nykyään paljon hukassa ja syitä on monia ja joku voisi sanoa että yhtä syytä ei ole. Kuitenkin ehkä varovasti haluaisin kyseenalaistaa tämän; entäs jos kaikkeen tähän löytyisi vastaus? Oman elämän tarkoituksen ja päämäärän etsiminen. Se ei ole helppoa, ei päivän, eikä ehkä viikon kestävä kysymys mutta aika ajoin se on hyvä itseltään kysyä että minne sitä on menossa ja miksi tämän kaiken täällä maapallolla tekee. :)

Hymyily ja elämästä nauttiminen vievät paljon vähemmän energiaa kuin valittaminen, vihastuminen ja mökötys. Kaikenlisäksi se myös antaa niin paljon enemmän, niin itselle kuin myös niille rakkaille läheisille. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti