keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Onnellisuus?

Aloitetaan uusi blogi nyt vähän muka syvemmällä aiheella, katotaan miten käy..!

Onnellisuuteenhan meistä jokainen pyrkii, kai. Ainakin minä pyrin.
Usein kuuluu kysyttävän eri tilanteissa että mikä on onnen hinta?
Ymmärrän kysymyksen tavallaan kokonaan ja toisesta näkökulmasta katsottuna en yhtään. Kuinka paljon on valmis näkemään vaivaa oman onnellisuutensa eteen jne..., mutta onko se sitten vaivan näköä kun on omasta hyvinvoinnista kuitenkin kyse.
Asia erikseen että pyrkiikö olemaan koko ajan tekoulkokuori onnellinen (mikä sana se sitten onkaan) vai sydämessään onnellinen vaikka elämä välillä potkisikin päähän ja pyöränkumi puhkeaisi.

Googletin sanan "onnellisuus" ja wikipedia kertoi seuraavaa;
"Onnellisuus on psykologi David Myersin mukaan läpitunkeva tunne siitä että elämä on hyvää. Psykoanalyysin perustajan Sigmund Freudin mukaan rakkaus ja työ ovat tärkeimmät onnen lähteet. Nykyajan pohdinnoissa korostuu kysymys sittä, voiko yksilö löytää oman onnensa. Tähän liittyy muun muassa sanonta "Jokainen on oman onnensa seppä."

Sanonta "Jokainen on oman onnensa seppä" pitää mielestäni erittäin paljon paikkaansa. Onhan se kaikki sinusta itsestä kiinni millaisella asenteella päätät olla. Päätätkö jakaa hyvää oloa, hymyjä ja olla positiivinen vai annatko jokaisen tuulenpuuskan suututtaa sinut ja sitä myöten suuttua muille.
Minulla itselläni kaikki lähtee rakkaudesta, niin kliseistä kuin se onkin mutta se on parasta !
Jokaisen ihmisenhän pitäisi ensin rakastaa itseään ennenkuin voi rakastaa muita. "Rakasta lähimmäistä niinkuin itseäsi." -Yläkerran Jeesus kerran tokaisi fiksusti.
No miten tätä sitten toteuttaa jos pyrkii omaan onnellisuuteen, ilman että talsii toisten onnellisuutta ja parhaimmassa tapauksessa pyrkii auttamaan lähimmäistä onnellisuuteen.
Mielestäni kysymyksessä tuli jo vastauskin; lähimmäisen rakkaus. Sitä kun antaa niin siitä saa ja kun elää hetkessä eikä murehdi liikoja niin sehän riittää!

Mun onni koostuu tällä hetkellä;
-päivän pienistä hymyistä
-perheestä
-ystävistä
-miehen rakkaudesta ja läsnäolosta
-tulevaisuuden haaveista


Jokaisen elämä on omissa käsissä ja siihen voi vaikuttaa vain oma tekeminen tai tekemättömyys joten turha uikuttaa vaan elämästä kiinni ja nauttimaan! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti