maanantai 24. maaliskuuta 2014

Sunnuntai munakoisot ja hyper salaatti


Sunnuntaina on yleensä enemmän aikaa tehdä ruokaa ja sillon tehdään ainakin maanantainkin eväät jo valmiiksi. Olin viikolla ajatellut tekeväni täytettyjä munakoisoja feta-parsakaali täytteellä mutta nyt kun rupesin vääntämään tuotosta niin se meni uusiksi, sillä parsakaalia kun ei ollut niin sitä on vaikea silloin tehdä. 
Yritin etsiä muutamia ohjeita netistä mutta en kauaa jaksanut (helpointa tietä välillä kun hakee) ja lähdin muistelemaan tapaa millä aupair aikanani "äitini" sitä teki. Ja tästä muistista ja nopeasta selailusta yhdistyneenä tuli tällainen tulos tällaisella reseptillä.

Täytetyt munakoisot:

2kpl munakoisoja (2lle kaksi isoa annosta)
1 Feta juusto "blokki", eli sellainen paketti mistä saa murentaa, oman maun mukaan.
1/2 Paprika
1/2 sipuli
1/4 pussi pakaste vihanneksia (tuoreet ovat aina parempia mutta nyt en jaksanut pilkkoa kuin paprikan)
Tuoretta basilikaa
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä (+wokkiöljyä)paistamiseen/sivelyyn

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa munakoisot pituus suunnassa poikki ja kaavi lusikalla suurin osa massasta pois kippoon. Ripottele ja hiero suolaa ripauksellinen jokaiseen munakoisopuolikkaaseen, sekä kippoon jossa munakoiso paloja on. Tämä poistatuttaa ylimäärästä nestettä munakoisosta, ei tee siitä niin vetistä sekä antaa makua. 
Kun uuni on lämmennyt, niin ennen munakoiso puolikkaiden sisään laittoa sivele munakoisojen pinnat oliiviöljyllä. Munakoiso palat uuniin n. 20 min ajaksi.
Silppua sipulit ja kuullota haluamassasi öljyssä, minä käytin wokki öljyä. Lisää paprika ja muut vihannekset. Lisää pippuri, suolaa en lisää koska sitä omasta takaa feta juustostakin jo löytyy. Jos haluat käyttää munakoiso palat täytteeseen niin purista nesteet pois ja pilko pieneksi silpuksi ja lisää wokkiin. Itse käytän ne seuraavan päivän wokkiin joten tähän en niitä lisännytkään.
Lopuksi murustele fetajuusto ja basilika silppu sekaan.
Kun munakoisot ovat olleet uunissa n. 15-20 min niin ota pois uunista, lisää täyte ja laita takaisin uuniin vielä n. 10 min uunin jälkilämmöllä muhimaan, maut yhdistyvät paremmin.  (mielestäni ;) )
Enjoy!
Viikuna juusto salaatti // Täytetty munakoiso

Viikuna juusto salaatti:

Jäävuorisalaattia
Frisee salaattia
Paprikaa
Kurkkua
Mini tomaatteja
Kevätsipulia
Tuore viikuna
Sinihomejuustoa
..Päärynää (edellisestä salaatistä jäi mutta sopi hyvin tähänkin !)
+ kastikkeeksi balsamicoa

Pienillä muutoksillä ja lisäyksillä saa perus salaattiinkin ihanaa vivahdetta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti